ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΑ ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ ….και χειροποίητα παπούτσια – Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Η αλήθεια είναι πως πλέον χειροποίητα παπούτσια μπορείτε να βρείτε σε αρκετά σημεία πώλησης! Η στροφή της αγοράς στην κατασκευή χειροποίητων παπουτσιών είναι δεδομένη πλέον στη χώρα λόγω πολλών οικονομικών παραγόντων και πτώσης της βιοτεχνίας στην Ελλάδα και της παραγωγικής διαδικασίας!

Τι θέλουμε να πιστεύουμε,αναφερόμενοι σε χειροποίητα παπούτσια και τι είναι στην πραγματικότητα;

Όλοι πιστεύουμε πως εφόσον ένα υπόδημα είναι χειροποίητο σημαίνει πως είναι και πιο άνετο! … Λάθος! Χειροποίητα παπούτσια , κυριολεκτικά , σημαίνει ότι η κατασκευή γίνεται με το χέρι χωρίς χρήση μηχανών ενώ στην πραγματικότητα είναι η κατασκευή παπουτσιών έξω από τη γραμμή παραγωγής και τη βιομηχανοποίηση , …με ή χωρίς τη χρήση μηχανών και ουσιαστικά αναφέρεται σε πολύ μικρές παραγωγές και εξατομικευμένες παραγγελίες με δυνατότητα επιλογής διαφορετικών υλικών, χρώματος και ύψος τακουνιού!

Τα άνετα όμως χειροποίητα παπούτσια είναι μια άλλη υπόθεση! Η εμπειρία, το μεράκι και η τέχνη ενός κατασκευαστή είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορούν να φέρουν το ιδανικότερο αποτέλεσμα για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά!

Ακόμα πιο μεγάλες απαιτήσεις υπάρχουν , όταν πρόκειται για χειροποίητα νυφικά παπούτσια !

Τότε πολλές φορές απαιτείται custom κατασκευή δηλαδή προσαρμογή του παπουτσιού πάνω στο πόδι της κάθε πελάτισσας με ενδιάμεσες πρόβες,πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής!

Στην Divina shoes by Lina, η σχεδιάστρια, Λίνα Ραπτοπούλου με την πολυετή εμπειρία της στο χώρο και μετά από ραντεβού με την υποψήφια πελάτισσα , προτείνει σχέδια αλλά και παραλλαγές πάνω στα είδη υπάρχον σχέδια, προκειμένου να επιτευχθεί η τέλεια εφαρμογή αλλά και η κομψότητα για την ανατομία του κάθε ποδιού! Με προσοχή στη λεπτομέρεια και συζήτηση με την εκάστοτε πελάτισσα για τις προσωπικές της ανάγκες όσων αφορά το σχεδιασμό,το ύψος τακουνιού και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ποδιού, επιτυγχάνει το τέλειο αποτέλεσμα!