Η σχεδιάστρια…. Λίνα Ραπτοπούλου

Η Λίνα Ραπτοπούλου ,σχεδιάστρια υποδημάτων και fashion designer της Divina ,γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια υποδηματοποιών . Ο Πατέρας της, Γρήγορης Ραπτόπουλος είχε ιδρύσει το 1982 τη δική του βιοτεχνία υποδημάτων,τη LUPINO ,που κατασκεύαζε τότε παιδικά ανατομικά υποδήματα και εξελίχθηκε σε επίπεδο βιομηχανίας με μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό με εξαγωγές στη Γερμανία και την Κύπρο.

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στην πλέον σχεδιάστρια κ κατασκευάστρια Λίνα Ραπτοπούλου να μάθει όλα τα μυστικά  της τέχνης του υποδήματος εκ των έσω και να μυηθεί στο αντικείμενο από παιδική ηλικία! Το 1999 μπαίνει με πανελλήνιες εξετάσεις στο Τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Πειραιά στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και ολοκληρώνει τις σπουδές της νωρίτερα από τα 4ετη, το 2003 με πραγματοποίηση της πρακτικής της άσκησης στην Εθνική Τράπεζα του Ν.Ψυχικού στο γυάλινο κτίριο!

Η αγάπη όμως για την μόδα και τα παπούτσια δεν την αφήνει να ακολουθήσει άλλη καριέρα και το 2004 αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης μαζί με τον αδερφό της,με καθιέρωση στο χώρο του γυναικείου νυφικού παπουτσιού, με την φίρμα Divina η οποία προμηθεύει σε επίπεδο χονδρικής,όλους τους οίκους νυφικών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 2007-2010 η Divina έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και βρίσκεται σε όλα τα περιοδικά γάμου της χώρας με μοναδικά σχέδια ως νυφικά παπούτσια.

Το 2010 αρχίζει και αλλάζει η εταιρεία μορφή και να δίνει έμφαση περισσότερο στην λιανική πώληση χειροποίητων νυφικών παπουτσιών στα μέτρα της κάθε πελάτισσας με κατάστημα και  αυτόνομη κατασκευή,στον ίδιο χώρο,στη Νέα Ιωνία.

Ενώ το 2021 η σχεδιάστρια ιδρύει το δικό της προσωπικό ατελιέ στην Ραφήνα και λόγω των συνθηκών της πανδημίας covid, ενισχύει περισσότερο το ηλεκτρονικό εμπόριο με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα του χειροποίητου παπουτσιού και πιο συγκεκριμένα σε πιο ιδιαίτερες κατασκευές στα νυφικά παπούτσια!

Το καλοκαίρι του 2023 ανοίγει νέο, δεύτερο χώρο παράλληλα με το ατελιέ στην Ραφήνα, στην καρδιά της Αθήνας, ως έκθεση για χειροποίητα νυφικά παπούτσια και τσάντες και παράλληλα ως το προσωπικό της γραφείο για τον σχεδιασμό ιδιαίτερων υποδημάτων.